تهیه آمونیاک
آمونیاک خالص برای اولین بار توسط دانشمند فیزیک انگلیسی جوزف پریستلی در سال 1774 تهیه شد و ترکیب دقیق آن توسط شیمیدان فرانسوی کلود لوئیس برتوله در سال 1785 تعیین شد.
آمونیاک به طور مداوم در بین پنج ماده شیمیایی برتر تولید شده در ایالات متحده قرار دارد.
روش تجاری اصلی تولید آمونیاک مایع صادراتی توسطفرآیند Haber-Bosch که شامل واکنش مستقیم هیدروژن عنصری و نیتروژن عنصری است.
N 2 + 3H 2 → 2NH 3
این واکنش به استفاده از کاتالیزور ، فشار بالا (100-100 اتمسفر) و دمای بالا (400-550 درجه سانتیگراد [750-1020 درجه فارنهایت]) نیاز دارد.
در واقع، تعادل بین عناصر و آمونیاک باعث تشکیل آمونیاک در دمای پایین می شود، اما دمای بالا برای رسیدن به سرعت رضایت بخشی از تشکیل آمونیاک مورد نیاز است. می توان از چندین کاتالیزور مختلف استفاده کرد. به طور معمول کاتالیزور آهن حاوی اکسید آهن است.
با این حال، هر دو اکسید منیزیم روی اکسید آلومینیوم که توسط اکسیدهای فلز قلیایی فعال شده است وروتنیم روی کربن به عنوان کاتالیزور استفاده شده است.
در آزمایشگاه، آمونیاک به بهترین وجه با هیدرولیز یک نیترید فلزی سنتز می شود .
Mg 3 N 2 + 6H 2 O → 2NH 3 + 3Mg(OH) 2
اشتراک Britannica Premium را دریافت کنید و به محتوای انحصاری دسترسی پیدا کنید.
اکنون مشترک شوید
خواص فیزیکی آمونیاک
آمونیاک گازی بی رنگ با بوی تند و نافذ است . نقطه جوش آن 33.35- درجه سانتی گراد (28.03- درجه فارنهایت) و نقطه انجماد آن 77.7- درجه سانتی گراد (107.8- درجه فارنهایت) است.
گرمای تبخیر بالایی دارد (23.3 کیلوژول در هر مول در نقطه جوش) و می توان آن را به عنوان مایع در ظروف عایق حرارتی در آزمایشگاه نگهداری کرد. (گرمای تبخیر یک ماده، تعداد کیلوژول مورد نیاز برای تبخیر یک مول از ماده بدون تغییر دما است).
بیشتر نمک های آمونیوم نیز به راحتی در آمونیاک مایع حل می شوند.
مشتقات آمونیاک
دو مورد از مشتقات مهم آمونیاک هیدرازین و هیدروکسیل آمین هستند.