پسته خندان قزوین که برای درمان آبله به کار می رود

از روغن پسته در لوازم آرایشی و بهداشتی، غذاها و داروها استفاده می شود. از پوست سبز پسته برای تغذیه گاو، گوسفند و مرغ استفاده می شود.

میوه پسته خندان قزوین میوه ای دارویی است که مصرف آن به کاهش سطح کلسترول (LDL) و افزایش سطح کلسترول خوب (HDL) کمک می کند. به همین دلیل خطر بیماری قلبی کاهش می یابد.

ویتامین B6 موجود در آن برای سیستم عصبی مفید است. این ویتامین پوششی به نام میلین در اطراف سیستم عصبی ایجاد می کند.

از طریق سیستم عصبی، پیام از یک عصب به عصب دیگر می رسد. منبع خوبی از فسفر است. که به کنترل دیابت کمک می کند. پسته دارای سدیم کم و پتاسیم بالایی است.

که به کنترل فشار خون کمک می کند. پسته قدرت حافظه را افزایش می دهد. و ویتامین B8 موجود در آن باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

عناصر آنتی اکسیدانی به نام کاروتنوئید، بتا کاروتنوئید و لوتئین موجود در آن از سرطان محافظت می کند. جدای از این، یبوست پسته خام،

مبدا و منطقه
نام گیاه شناسی پسته Pistacia vera Linn است. گیاهی از خانواده Anacardiaceae است. پسته گیاهی بومی آسیای غربی و آسیای صغیر است. منشا آن ایران است . در بیش از 15 کشور جهان کشت می شود.

در این میان ایران، آمریکا، ترکیه، سوریه، چین، یونان، افغانستان، تونس، ایتالیا، پاکستان، ماداگاسکار، ازبکستان و … عمده ترین کشورهای تولید کننده پسته هستند. پسته در هند فقط در ایالت راجستان کشت می شود.

آب و هوا و زمین
مناطق خشک و نیمه خشک، مناطقی با تابستان های خشک، رطوبت کم و زمستان های سرد برای پسته بهترین هستند. درخت پسته دمای 10- تا 48 درجه را تحمل می کند.

همچنین قدرت گوارش را افزایش می دهد. خشکی پوست با استفاده از آن برطرف می شود. پسته سرشار از آنتی اکسیدان است و از دیابت جلوگیری می کند.