نوشیدن شیر راه خوبی برای رفع کلسیم است، اما فواید شیر به همین جا ختم نمی شود. شیر همچنین پروتئین، ویتامین های غنی شده و غیره را فراهم می کند.
شیر منبع عالی کلسیم و فسفر است که برای رشد و حفظ استخوان ها و دندان های قوی و سالم ضروری است. اینها خطر پوکی استخوان و شکستگی استخوان را در آینده کاهش می دهند. شیر سلامت استخوان ها را تقویت می کند.
شیر سرشار از ویتامین B12، ریبوفلاوین (ویتامین B2) و نیاسین (ویتامین B3) است که به تبدیل غذا به انرژی کمک می کند. ویتامین B12 همچنین برای تشکیل وایتکس و آلومینیوم و عملکرد طبیعی سیستم عصبی مرکزی مورد نیاز است. در یک مقاله ژورنالی در سال 2016 که در Food and Nutrition Research منتشر شد، محققان در اروپا شواهد علمی حاصل از مطالعات موجود در مورد اثرات سلامتی شیر و محصولات لبنی را بررسی کردند.
شواهد موجود نشان می دهد که مصرف لبنیات با کاهش خطر چاقی، دیابت نوع 2، بیماری قلبی و همچنین سرطان روده بزرگ، مثانه، معده و سینه مرتبط است. تجزیه و تحلیل آنها موارد بسیار کمی از عوارض جانبی گزارش شده را نشان داد. بررسیهای سلامت ملی گذشته به طور مداوم دریافت ناکافی کلسیم را در میان جمعیت گزارش کردهاند.
با توجه به هیئت ارتقای سلامت، مقدار توصیه شده روزانه برای کلسیم 800 میلی گرم در روز برای افراد 19 تا 50 ساله است. افراد مسن باید بیشتر (1000 میلی گرم) مصرف کنند زیرا افزایش سن یک لیتر شیر چند لیوان است استخوان شود. این بدان معناست که روزانه دو تا سه وعده از محصولات لبنی را به عنوان بخشی از یک رژیم متعادل مصرف کنید – حداکثر سه لیوان شیر 250 میلی لیتری در روز.
شیر را میتوان در هر زمانی از روز نوشید – میتوان آن را روی غلات صبحانه ریخت، به عنوان میانوعده بعد از ظهر مصرف کرد یا شبها به صورت گرم میل کرد. برای تامین کلسیم دریافتی توصیه شده، نیازی نیست فقط به شیر تکیه کنیم. به عنوان مثال، جایگزینی یک لیوان شیر با یک فنجان ماست یا دو تکه پنیر همین فایده را دارد.
عدم توانایی در خوردن شیر گاو و سایر محصولات لبنی مانند ماست یا برخی از پنیرها برای بسیاری از مردم یک واقعیت است. عدم تحمل لاکتوز – وضعیتی که در آن بدن به اندازه ورود به سایت اراد برندینگ لاکتاز تولید نمی کند که لاکتوز، قند طبیعی موجود در محصولات لبنی را تجزیه می کند – در میان افراد آسیای شرقی رایج است.
در برخی جوامع، تا 90 درصد از بزرگسالان ممکن است از نظر ژنتیکی مستعد عدم تحمل لاکتوز باشند. مصرف لبنیات باعث علائم خفیف تا شدید مانند گرفتگی شکم، نفخ، نفخ شکم و اسهال می شود.
افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز با دوری از لبنیات می توانند از بروز این علائم یک کیلو گوشت برای چند نفر قیمه جلوگیری کنند. با این حال، اگر جایگزینهای بدون لبنیات نخورند یا بنوشند، چندین فواید سلامتی را از دست خواهند داد.
- منابع:
- تبلیغات: