امروزه همه چاقو همه کاره سوئیسی ما صاف هستند، به جز مواردی که به صراحت مشخص شده باشد.
دو نوع تیغه وجود دارد که به روش شکل دهی ارتباطی ندارند: تیغه های دندانه دار و تیغه های آلوئولی . به خلاصه راهنما بروید
آنها دارای تیغه اره هستند و برای برش دادن غذاهایی که از بیرون سفت و از داخل نرم هستند، مانند نان و گوجه فرنگی ایده آل هستند.
مراقب باشید:
چاقوهای دندانه دار را فقط می توان با دستگاه های تیز کننده مخصوص تیز کرد. به خلاصه راهنما بروید
این نام به تیغه آنها اشاره نمی کند، بلکه به آلوئول ها (حفره های بیضی شکل) در یک یا هر دو طرف تیغه، درست بالای تیغه اشاره دارد.
این آلوئولها برای جلوگیری از چسبیدن غذا به تیغه طراحی شدهاند و به چاقو اجازه میدهند کارآمدتر بریده شوند.
سوراخ کردن در چاقوهای Santoku و برخی از چاقوهای برش بسیار رایج است.
بسیاری از مردم تصور می کنند که دسته چاقو فقط یک هدف زیبایی شناختی دارد، اما فقط این نیست.
دسته جزء جدایی ناپذیر چاقو است و برای کارایی آن به عنوان یک ظروف برش ضروری است.
چوب احتمالا بهترین راه حل برای دسته است و همچنین جذاب ترین است. با این حال، در صورت استفاده روزانه، ممکن است نگهداری آن دشوار شود.
چوب کاملاً در برابر آب مصون نیست و بنابراین باید همیشه با دقت خشک شود تا از ترک خوردن یا تغییر شکل آن جلوگیری شود.
علاوه بر این، چوب به دلیل ماهیت متخلخل، می تواند میزبان باکتری های بیشتری نسبت به سایر مواد باشد.
با این حال، انواع خاصی از دستگیره های ساخته شده از چوب خاص نیز وجود دارد که در برابر آب مقاومت می کنند و همچنین ضد باکتری هستند ، به عنوان مثال: پاککا (چوب چند لایه از اسانس های مختلف، آغشته، بسیار سخت، ضد باکتری).
فولاد ضد زنگ به سرعت به یک گزینه جذاب و گسترده برای دستگیره تبدیل شد.
چه به دلیل جنس و چه به دلیل روش ساخت بدون اتصال، مقاوم ترین و بهداشتی ترین است.
فولاد در هنگام خیس شدن لغزنده است و بنابراین، اکثر سازندگان چاقوهای درجه یک دسته هایی با برجستگی، برآمدگی یا فرورفتگی برای افزایش چسبندگی و راحتی ارائه می دهند.